Anker, un brand în ascensiune pe piața globală

Potrivit clasamentului celor mai populare brand-uri din SUA, Anker ocupă locul 71, cu peste 58.4 milioane de căutări în acest an(cu 35.4% mai mult față de anul precedent), și continuă să urce în acest clasament în fiecare zi. Anker se află pe locul 26 în clasamentul celor mai căutate brand-uri din departamentul electronic

Brandul Anker

Dar, de ce?

Steven Yang a fondat Anker în 2011 și, în momentul de față, are peste 3000 de angajați

 

În ceea ce privește dezvoltarea produselor, Anker a început cu produsele de încărcare, și mai exact, cu bateriile externe.  Mai târziu, au adăugat categoria audio în gama lor de produse, sub marca Soundcore. Din 2017, au început dezvoltarea produselor Smart Home. Acum, sub brandul eufy, avem aspiratoare robot inteligente, precum și sisteme de supraveghere video. O altă marcă dezvoltată în ultimii ani este, de asemenea, Nebula – proiectoare video extrem de compacte care permit difuzarea filmelor și serialelor prin Netflix, Hbo, plus multe altele. 

Anker și-a început afacerea pe Amazon, și încă vinde majoritatea produselor acolo. Steven a menționat, într-un interviu acordat publicației The Verge, că are 100 de angajați, mai exact 3% din companie, care se ocupă de gestionarea produselor de pe Amazon. 

 

Amazon reprezintă încă mai mult de jumătate din vânzări. Astăzi putem găsi Anker la cele mai mari magazine din SUA precum Costco, Walmart, Target, Best Buy, Verizon, plus multe altele. “ Cred că tocmai atingem obiectivul de a deveni marca de încărcare preferată.

“Ne place să ne gândim la Anker ca la o companie globală. O mare parte se află în China, lucrând la dezvoltarea de produse, dar avem sute de angajați peste tot în lume. Avem birouri în Seattle, Los Angeles, Tokyo, Australia, Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și Europa și așa mai departe.“ (Steven Yang)

 

Pe parcursul anilor, Anker a dezvoltat noi tehnologii care au contribuit la ascensiunea tehnologiei de încărcare. Anker a reușit să transforme acel încărcător standard de 5W, cu care venea fiecare iPhone în cutie, într-un încărcător de aceiași dimensiune, însă cu 30W de putere. Cum a reușit Anker această performanță? Ei au introdus tehnologia GaN în noile încărcătore, o formulă chimică a azotului de galiu – un semiconductor care revoluționează industria încărcătoarelor. GaN permite producția unor încărcătoare mult mai compacte, cu putere mai mare și care nu se încălzesc, fiind mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

incarcator anker gan

Tehnologia Power Delivery a reprezentat o inovație pentru industria de încărcare, deoarece oferă o încărcare de până la 50%, în doar 30 de minute. Acest lucru i-a făcut pe mulți oameni să renunțe la încărcătoarele standard, și să aleagă unul de la Anker. De asemenea, când Apple a lansat iPhone 12 au luat decizia de a oferi doar cablul de încărcare în cutie – fără încărcătorul de 5W cu care eram obișnuiți. Atunci, am început să ne întrebăm ce fel de încărcător ar fi potrivit pentru telefonul nostru, și în același timp să fie sigur și cu încărcare rapidă. Anker le-a rezolvat oamenilor toate aceste probleme. Anker Nano a devenit unul dintre cele mai populare încărcătoare și cu cele mai bune review-uri, fiind unul dintre cele mai mici și rapide încărcătoare de pe piață. Nu doar încărcătoarele lor au revoluționat piața, ci și cablurile. Anker a reușit să câștige piața cu niște cabluri foarte durabile, cu certificat MFI(Made for iPhone) și a rezolvat oamenilor încă o problemă – cea a cablurilor mereu rupte. Anker a introdus aceste tehnologii și în bateriile externe: Power Delivery, PowerIQ 3.0 și sistemul MultiProtect. Astfel, avem baterii externe cu încărcare rapidă, ușor de transportat, cu putere mare de încărcare, și care să ofere siguranță. 

Mag-Go, cele mai noi încărcătoare lansate de Anker, permit încărcarea wireless prin MagSafe, tehnologia introdusă de Apple anul trecut. Puteși găsi aici noile încărcătoare Mag-Go. 

incarcator mag-go

Smart Home

Extinderea în categoria Smart Home a adus avantaje pe piață. Anker a introdus eufy: aspiratoare robot inteligente care se ocupă de curățenie pentru tine. Pe scurt, ne-am eliberat de grija curățeniei din fiecare weekend. Avem acum un aspirator robot care nu doar ne curăță podelele de mizerie, dar le și spală. Avem un gadget 2-în-1, pe care îl putem controla de pe telefon sau prin asistentul Alexa. 


aspirator robot eufy robovac

Pe lângă aspiratoarele smart, eufy se mândrește cu sistemele de supraveghere video wireless. Tehnolgia wireless a îmbunătățit sistemele de supraveghere video de pe piață. Anker a introdus în sistemele de supraveghere video tehnologia wireless și, astfel, avem camere de supraveghere fără fire, pe care le putem instala noi, ușor și rapid. De asemenea, ne permit să verificăm cine se află în fața casei noastre chiar și când nu suntem acasă, prin intermediul aplicației eufy Security. În cazul în care avem musafiri nepoftiți, vom fi anunțați prin intermediul unor alerte instante pe telefon. Plus, sunt mult mai sigure decât cele cu fir, în trecut exista posibilitatea ca cineva sa le poată tăia. Poate îți vei pune problema bateriei – cât va ține bateria la o astfel de cameră wireless? eufyCam are o autonomie de 365 de zile, deci autonomia bateriei nu va fi o problemă. Ce se întâmplă când va ninge sau plouă afară? Nici acești factori nu sunt problemă, eufy a creat camerele de supraveghere cu rezistență la condiții meteo nefavorabile. 

eufycam 2 pro

Trebuie să discutăm și despre proiectoarele video de la Anker. La începutul pandemiei, cinematografele s-au închis. Oamenii nu au mai putut sa se bucure de filmele văzute pe un ecran mai mare. Atunci, mulți au apelat la proiectoarele video de la Anker, Nebula. Au claritate și contrast deosebit, difuzor cu bas profund, autofocus, autonomie extinsă a bateriei și, cel mai important, poți vedea filmele și serialele preferate de pe Netflix, Hbo, YouTube, plus multe altele. Anker i-a ajutat pe oameni să aibă propriul cinematograf la ei acasă, și să se bucure de seara filmelor cu prietenii și familia. 

proiector video smart nebula

Astfel, pe parcursul celor 10 ani de când se află pe piață, Anker este într-o continuă creștere, oferind mereu tehnologii inovative precum GaN și Power Delivery. Chiar în momentul de față, Steven Yang a anunțat că Anker lucrează la cea de a treia generație a tehnologiei GaN. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce tehnologii noi vor implementa în viitor cei de la Anker. 


Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l pe pagina ta de Facebook. 

Last news