De ce sunt unele cabluri rapide?

Orice persoana care a fost nevoita vreodata sa incarce un dispozitiv, stie ca unele dintre acestea se incarca mai rapid ca altele, si acest lucru nu depinde doar de capacitatea dispozitivului sau de cea a incarcatorului. Pentru a intelege mai bine acest proces trebuie sa ne uitam la un factor extrem de important, si anume la cabluri.


Un cablu de calitate poate face diferenta in modul de incarcare al dispozitivelor tale.
cel mai bun cablu iphone

De ce unele cabluri au incarcare rapida?

Un cablu USB este format din 4 fire: doua fire care transporta date si doua dedicate incarcarii. 
cabluri cu incarcare rapida

Firul alb si cel verde este dedicat transportului de date, iar cel rosu si negru transporta puterea pentru incarcare si determina viteza de incarcare.

Cantitatea de curent electric pe care o poate transporta un cablu este determinată, în principal, de gabaritul celor două fire responsabile de încărcare. Un cablu standard poate transporta aproximativ 0,5A. Un cablu mai rapid are fire interne mai groase, care pot transporta curenți de 2A sau chiar mai mult. 

Astfel, marimea cablului este importanta, dar nu marimea cablului in sine, ci puterea pe care acesta o poate transporta. Cu cât cablul poate transporta mai mult curent, cu atât mai rapid poate încărca dispozitivele.
cablu anker pret

Ai nevoie de un cablu cu incarcare rapida?

Este important sa tinem minte ca timpul de incarcare al unui telefon este bazat pe 3 factori: incarcatorul, cablul si firmware-ul telefonului - un tip de software care gestioneaza anumite functii ale telefonului tau. Daca firmware-ul dispozitivului tau este configurat sa incarce la o putere de 0.5A, atunci un cablu 2A nu va imbunatati timpul de incarcare.

Pentru a economisi timpul de identificare și diferentiere al unui cablu standard de un cablu cu încărcare rapidă, te sfatuim sa cumperi cabluri de la magazine certificate. Acest lucru se datorează standardelor de încărcare rapidă și cerințelor specifice ale cablului. Dacă alegi accesorii de la magazine certificate, specificatiile si calitatea acestora vor fi garantate. 

Este important sa fim atenti si la durabilitatea unui cablu. Astfel, nu vom fi nevoiti sa il inlocuim la perioade scurte de timp. Cablurile Anker sunt echipate cu tehnologii de incarcare rapida, dar sunt si mai rezistente decat cele standard, fiind fabricate din materiale de calitate superioara, precum fibra Kavlar.

Alege acum cablurile cu incarcare rapida de la Anker, transfer rapid de date, materiale de calitate superioara, cu rezistenta la indoire. 
cablu anker pret

Last news