IPHONE revoluționează industria cinematografică

Pe platourile de la Hollywood se aude din ce în ce mai des expresia "Lumini, Iphone, acțiune!". Regizorul câștigător Oscar, Steven Soderbergh, este un cunoscut fan al cinematografiei low-budget și al filmelor experimentale, iar una dintre producțiile la care lucrează acum va fi realizată în totalitate cu ajutorul unui Iphone.


Pelicula se va intitula “Unsane", potrivit publicației Variety, iar în rolurile principale vor fi Juno Temple și Claire Foy. Ultima a fost desemnată la Globurile de Aur 2017 “cea mai bună actriță într-un serial de televiziune” pentru rolul din “The Crown”, serial produs de Netflix.

Inițiativa lui Soderbergh de a folosi Iphone în producția cinematografică va încuraja cu siguranță și alți regizori și producători de film. Îmbunătățirile pe care Apple le aduce de la un an la altul camerei, cât și apariția aplicațiilor dedicate industriei cinematografice din AppStore ne face să credem că tot mai multe filme de lung metraj vor folosi Iphone.

Regizorul american a participat recent într-o sesiune “Ask Me Anything” pe celebra platformă Reddit, unde un cititor i-a cerut sfaturi pentru a obține finanțarea unui film. “Fă rost de un script și de un Iphone și începe să filmezi”, i-a transmis Soderbergh. Să fie acesta viitorul industriei cinematografice?

Last news