Încărcare wireless - Ce, cum și de ce

Știai că îți poți încărca telefonul fără să folosești încărcător ? Sau fără să îl conectezi la un alt device printr-un cablu ? Știai că îți poți încărca telefonul și tableta wireless ? În cele ce urmează, vă vom spune ce este încărcarea wireless, cum funcționează și de ce este importantă.

Încărcare wireless - Ce este


Încărcarea wireless este procesul prin care un device transferă energie altui device fără a se folosi de fire. Procesul se mai numește și încărcare inductivă. Este folosit un câmp electromagnetic pentru a se transfera energie electrică între două dispozitive. Această tehnologie există încă de la finalul secolului XIX, atunci când, în 1891, Nikola Tesla a reușit să aprindă lămpi electrice fără folosirea firelor.

 

Încărcare wireless - Cum funcționează


În cazul device-urilor cu standard Qi, modul de funcționare este după cum urmează.

Încărcarea wireless utilizează un cuplaj inductiv de rezonanță între expeditor (dispozitivul de încărcare) și device-ul care recepționează (telefonul/tableta). Se trimite un semnal test periodic către expeditor pentru a identifica posibile schimbări de capacitate sau rezonanță. Acest lucru transmite charger-ului că un telefon compatibil este prezent. Dispozitivul expeditor modelează sarcina electrică și verifică compatibilitatea cu device-ul.

După ce compatibilitatea și necesarul de energie au fost calculate, începe încărcarea prin inductivă . În timpul încărcării, dispozitivul expeditor și receptor rămână în contact și trec în modul stand-by imediat ce bateria este complet încărcată. Baza de încărcare va transfera energie doar atunci când un dispozitiv conectat prin inducție este descărcat.

Bobinele electromagnetice care trimit și primesc sarcina sunt ecranate pentru a reduce cât mai mult posibil undele electromagnetice.

 

Încărcare wireless - Avantaje

 

1. Standardizarea


Încărcarea inductivă Qi este standardul global privind încărcarea wireless. Este un standard elaborat de Wireless Power Consortium și se referă la transferul pe bază de inducție de energie electrică pe o distanță de până la 4 cm. Standardul presupune o că un device este plasat deasupra unei baze de transmitere de energie electrică, iar aceasta din urmă va încărca device-ul prin cuplare rezonantă de inducție.

Acest standard a fost adoptat de sute de producători de aparatură de încărcare wireless. Este, deci,

2. Nu mai este nevoie de cabluri


În primul rând, cablurile pot deveni de domeniul trecutului. Nu va mai fi nevoie de câte un cablu sau un încărcător special pentru fiecare tip de device.

În al doilea rând, vei scăpa de problema incompatibilității cablurilor. Din moment ce există standardizarea, toate dispozitivele de încărcare wireless și toate telefoanele/tabletele vor fi compatibile.

Pentru telefoanele/tabletele de generație mai veche sau fără capabilitatea din fabrică de a fi încărcate wireless, există produsele de tip Power Patch, receptori pentru încărcare wireless.

3. Poți încărca wireless toate dispozitivele


În perioada recentă, numărul de device-uri folosite personal de fiecare dintre noi a crescut. Este plauzibil ca cineva să folosească un smartphone, o tabletă și un laptop/desktop. În cazul în care toate aceste device-uri sunt compatibile cu standardul Qi, pot fi încărcate fără probleme pe un pad de încărcare wireless.

Mai mult, în viitor și alte tipuri de produse pe baterie, inclusiv electrocasnice.

De asemenea, multe spații de servicii, precum aeroporturi, restaurante, cafenele, au început să se doteze cu aparatură de încărcare wireless, astfel încât nu vei mai fi îngrijorat de faptul că ai uitat încărcătorul sau bateria externă. Bineînțeles, implementarea aceasta va mai dura, însă până atunci beneficiezi de această tehnologie la domiciliu.


 

Eastcom.ro comercializează produsele Freedy de încărcare wireless. Beneficiezi de două tipuri de încărcătoare wireless și de 3 tipuri de Power Patch, pentru Samsung S3, S4 și S5.

 

Opinii la Încărcare wireless - Ce, cum și de ce

Hosting spune
Insa asta se intampla acum cativa ani, intre timp lucrurile au mai evoluat si Samsung are chiar si Wireless Fast Charger, care incarca destul de repede din ce am vazut.

Last news