Rezistenta la apa a boxelor portabile. Ce inseamna protectia IPX?

ce boxa portabila sa imi cumpar

Muzica pe plaja, la piscina sau de ce nu, in timp ce faci un dus? Sau poate ca iti place sa dansezi in ploaie. Totul suna grozav atata timp cat avem boxa portabila potrivita pentru care nu e cazul sa ne facem griji si sa verificam daca a stropita sau a cazut accidental in apa.

Un parametru important in acest caz este clasa de rezistenta la apa, ce poate fi verificata in specificatiile boxelor portabile. Mai jos va explicam cum se traduce aceasta specificatie, care poate fi utila nu doar atunci cand alegeti o boxa portabila buna, ci si alte dispozitive care pot fi expuse la apa sau la patrunderea prafului sau a nisipului.

Ce este IPX Rating și de ce este important?

IP inseamna International Protection Rating, care in traducere inseamna factorul de protectie international. Este important sa stim sa citim un astfel de parametru. Gradul de protectie al unui dispozitiv specific consta de obicei in:

  • IP (Protectie internationala)

  • Prima cifra dupa IP - indica gradul de protectie impotriva obiectelor solide - praf, nisip (intervalul de la 0 la 6, unde 6 inseamna cea mai mare protectie)

  • A doua cifra dupa IP - indica gradul de protectie impotriva lichidelor (de la 0 la 9, unde 9 este cel mai rezistent la apa)

  • IPX - Daca nu exista informatii despre nivelul de protectie impotriva patrunderii particulelor solide (dispozitivul nu a fost testat), veti vedea litera X in loc de 0 ca primul simbol dupa IP (de exemplu: IPX4 sau IPX6). Acest factor de protectie este arhiprezent in foarte multe descrieri de produse atunci cand cautati boxe portabile impermeabile / rezistente la apa / rezistente la stropire.

Asadar, pentru cea mai buna protectie posibila, ar trebui sa cauti o boxa portabila cu rating IPX7 (dispozitiv complet impermeabil) sau chiar IP67 (complet rezistent la praf, complet impermeabil).

Boxe Anker Soundcore cu protectie IP67

Anker SoundCore Flare
boxa portabila pret

Soundcore Icon

Boxe Soundcore cu protectie IPX7

SoundCore Flare+ si Flare 2
boxa portabila rezistenta la apa

SoundCore Sport

boxa portabila pret

SoundCore Mega

boxa portabila party

Daca ti-a placut acest articol distribuie-l catre toti prietenii si colegii tai!

Last news