TIPS&TRICKS | Cum se aplică o folie de sticlă pentru telefon



Chiar dacă pare complicat, instalarea unei
folii de protecţie pentru ecranul telefonului se poate face şi acasă, în câteva minute, fără să ne mai deplasăm într-un service specializat şi să plătim bani pentru această operaţiune.

Cea mai des întâlnită problemă în aplicarea foliilor de sticlă pe smartphone-uri este apariţia bulelor de aer ce compromit estetica display-ului. Aceste bule de aer apar din cauza particulelor de praf existente pe ecranul telefonului în momentul lipirii foliei.Tocmai din această cauză, pregătirea telefonului şi a ecranului este factorul esenţial în aplicarea corectă a foliilor de protecţie. Iată paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a instala o folie de protecţie fără bule de aer.

Pregătirea „terenului”

Alege un spaţiu curat, fără praf. Închide geamul şi asigură-te că în încăpere nu există curenţi de aer. Vei avea nevoie de un șervețel umed, o cârpă din microfibre şi o bandă scotch ce nu lasă urme de lipici. De regulă, foliile de protecție de calitate ar trebui să conțină în pachet un kit de instalare cu toate aceste unelte.

Cum se instalează folia de protecţie pe ecranul telefonului

  1. Șterge bine ecranul telefonului cu șervețelul umed.

  2. Cu ajutorul cârpei din microfibre, şterge ecranul telefonului de pete de grăsimi, scame şi praf.

  3. Folosește banda scotch pentru a înlătura orice urmă de praf sau alte impurități.

  4. Desprinde bucata din plastic de protecţie de pe folia propriu-zisă. Începe cu partea de sus, unde sunt decupajele pentru camera foto/video şi senzorii.

  5. Aliniază bine folia de protecţie deasupra ecranului şi verifică dacă se potriveşte cu ramele telefonului.

  6. Lasă folia să cadă uşor pe display, iar apoi direcţionează prin apăsare bulele de aer spre exterior cu un card sau o carte de vizită.

Notă: În cazul în care bulele de aer persistă, înseamnă că în acel loc există o particulă de praf. Desprinde folia de sticlă şi încearcă să elimini particula de praf cu o bandă adezivă scotch. Cu cât te mişti mai încet, cu atât cresc şansele ca folia de protecţie să reţină şi alte particule de praf. Acţionează rapid. După ce ai rezolvat problema, repetă toţi paşii de mai sus şi aplică folia pe ecran.

Voila! Acum că ai reuşit să aplici singur folia de protecţie pe telefon, dă mai departe prietenilor. Sharing is caring :)


 

 

 

 

 

Last news