Cum alegem cablul potrivit pentru dispozitivele Apple

Puțină lume cunoaște importanța cablurilor certificate MFi de către Apple. Până la urmă de ce sunt atât de necesare? În momentul în care cumpărați un cablu certificat MFi trebuie să știți că ați pus mână pe un produs garantat de Apple.

Certifictul MFi este oferit de Apple și garantează că produsul respectiv respectă toate standardele, fiind pe deplin compatibil cu dispozitivele Apple, chiar și cu actualizările viitoare ale sistemului iOS.

Cablurile MFi Lightning

Începând cu iOS 7, sistemul de operare a început să identifice cablurile Lightning care nu au un cip intern de identificare, ceea ce le face incompatibile, atât pentru încărcare cât și pentru sincronizare. Drept urmare, produsele contrafăcute sau fără certificat MFi nu sunt compatibile cu produsele Apple. MFi, acronimul pentru „Made for iPhone” (sau iPod și iPad), este o certificare Apple care garantează standardele de calitate.

cabluri certificate mfi apple

Cablurile Lightning cu acest tip de certificat au un cip intern încorporat care este actualizat cu iOS, menținând astfel funcționarea în toate versiunile. Tocmai din acest motiv, prețul cablurilor cu certificare MFi este de obicei puțin mai mare spre deosebire de alte cabluri. Costul suplimentar se datorează cipului încorporat, ambalajului, designului și dreptului oficial de a utiliza sigla Apple.

E bine să folosesc un cablu fără certificare MFi?

Răspunsul este simplu, dar dar trebuie să înțelegeți și consecințele utilizării unui cablu fără certificare MFi. Pe o piață suprasaturată de accesorii Apple, certificarea MFi este metoda cea mai simplă prin care deosebim cablurile Lightning bune de cele “rele”. Anumite branduri își fabrică propriile cabluri Lightning, fără a respecta în mod necesar cerințele Apple. Există unele cabluri fără ceritificat MFi de o calitate rezonabilă, dar acestea pot înceta subit să funcționeze după o actualizare iOS. Așadar, pe termen lung, un cablu mai ieftin fără certificat MFi ar putea să vă dea mari dureri de cap pe viitor.

Deși par inofensive, cablurile de încărcare Lightning contrafăcute sau fabricate din materiale îndoielnice pot să distrugă un dispozitiv Apple. Exemplele cele mai simple sunt cele în care iPhone-ul sau iPad-ul afișează pe display mesajul „Acest accesoriu poate fi incompatibil”, „Not charging” sau alte erori din partea iTunes la conectarea unui cablu fără certificat MFi.

eroare acest accesoriu nu este compatibil iphone
Tocmai din această cauză, Anker are propriile cabluri Lightning cu certificare MFi, care garantează calitatea și eficiența acestor produse. Sunt printre cele mai rapide și durabile cabluri din lume, calități demonstrate de recenziile pozitive a milioane de utilizatori din întreaga lume. Descoperiți pe www.eastcom.ro selecția noastră de cabluri sigure, special concepute pentru dispozitivile Apple, cu certificat MFi.

Last news