Cum dezinfectăm corect smartphone-ul și prevenim răspândirea COVID-19

Purtăm smartphone-ul cu noi peste tot, iar studiile arată că o persoană obișnuită își atinge telefonul mobil de peste 2.000 de ori pe zi. Așadar, printre măsurile de igienă personală, dezinfectarea zilnică a smartphone-ului ar trebui să fie o prioritate în contextul extinderii tot mai rapide a pandemiei de coronavirus. Asta deoarece telefonul mobil poate fi ”gazdă” bună pentru COVID-19. Potrivit unor studii, virusul poate trăi pe ecranul de sticlă al telefonului până la 96 de ore la temperatura camerei. 

Cum ne dezinfectăm corect smartphone-ul

Înainte de toate, opriți complet telefonul mobil, îndepărtați husa și orice cablu sau accesoriu conectat. Așezați smartphone-ul pe o cârpă moale. Folosiți lichide dezinfectante pe bază de izopropil sau alcool etilic cu o concentrație minimă de 70%. Ștergeti ecranul cu o bucată de cârpă moale, din micofibră, pentru a evita zgârieturile. După ce ați dezinfectat ecranul, curățați bine lateralele, butoanele și spatele telefonului mobil. NU uitați să dezinfectați cu atenție husa de protecție. Folosiți cu încredere apă și săpun în cazul huselor fabricate din plastic, silicon, policarbonat. Pentru husele din piele folosiți soluții specifice.

De evitat:

Nu curațați smartphone-ul în timp ce se încarcă. Energia electrică și umiditatea nu au ce căuta în același loc. Dezinfectați telefonul doar când este oprit și departe de orice priză.
NU folosiți detergenți sau alte produse chimice.
NU frecați prea tare atunci când stergeți ecranul, mai ales dacă e ușor zgâriat sau deteriorat.
Evitați pătrunderea lichidelor în portul audio, de încărcare sau în jurul butoanelor.

Last news