TIPS&TRICKS pentru fotografii subacvatice reușite

Mult apreciatele fotografii subacvatice par complicate la prima vedere în ceea ce privește realizarea lor, însă ultimele noutăți din lumea gadgeturilor ne dovedesc contrariul. eastcom.ro îți vine în ajutor cu o serie de sfaturi despre cum să obții cele mai bune fotografii sub apă cu ajutorul unui smartphone, indiferent că folosești un iPhone sau un terminal ce rulează pe Android.





Odată cu lansarea iPhone 7 din toamna lui 2016, foarte multă lume se întreba dacă noul telefon de la Apple poate fi scufundat în apă. Acest lucru este posibil cu iPhone 7,  datorită certificării IP67, însă doar până la o adâncime de 1 metru și timp de maxim 30 de minute. Aceeași certificare există acum  și pe iPhone 7 Plus,  Sony Experia XZ Premium, Samsung Galaxy S7, S7 Edge, s7 Active și, bineînțeles, pe Galaxy S8. Însă de ce să riști să distrugi un telefon ce valorează sute de euro când ai la îndemână o alternativă low budget și sigură în același timp?

Dacă vrei să folosești în siguranță și pentru un timp nelimitat sub apă smarthpone-urile amintite mai sus, cât și alte telefoane care nu au certificarea IP67, eastcom.ro îți recomandă husa subacvatică waterproof, universală, de la Mpow.
Acest produs îți va oferi protecția suplimentară de care are nevoie de telefonul tău și îți va permite să faci fotografii sub apă fără să te îngrijorezi în privința integrității telefonului tău. Armband-ul de la Mpow este certificat IPX8, ceea ce înseamnă că poți să stai în apă cât vrei. Am spus Armband? Această husă este prevăzută cu un sistem de prindere pe braț, așa că poți înota în voie fără să fii nevoit să-ți ții telefonul în mână.


Fotografia subacvatică: Pregătiri și setări.

Înainte să intri în apă, trebuie să te asiguri că ai făcut câteva setări în prealabil pe smartphone-ul tău. Va fi destul de dificil sub apă să apeși cu degetul touchscreen-ul telefonului, așa că îți recomandăm să folosești butoanele de volum "+" și "-" pentru a declanșa camera. Poți configura această oțiune din aplicația pentru camera foto, de unde poți seta rezoluția pe care o dorești și fitrele dorite, dacă e cazul.

Echipează-te cu lentile. Merită!


Chiar dacă nu sunt destinate fotografiei sub-acvatice, noi credem că merită să experimentezi cu lentilele clip-on 3 în 1 de la Mpow. Acest pachet conține o lentilă fish-eye Supreme 180°, o lentilă macro 20X (pentru fotografierea obiectelor mici foarte apropiate) și o lentilă wide 0.36x (pentru obținerea fotografiilor cu mai mult conținut), care îți pot oferi rezultate spectaculoase.

Lumina - esența fotografiei

Fără lumină, fotografia ar fi imposibilă. Cât timp vei fi sub apă, ține mereu cont de acest detaliu major: cantitatea de lumină este redusă considerabil, iar blițul telefonului ar putea face mai mult rău  fotografiei tale în ceea ce privește calitatea, așa că îți recomandăm să fotografiezi subiecte aflate în lumea soarelui.

Last news